El reconegut cineasta i aquarel·lista ganxó Toni Ferrer va morir ahir a l'edat de 94 anys. Ferrer va ser una persona molt activa al llarg de la seva vida i estava casat amb la documentalista Anna Vicens.

Una de les primeres passes en el món de les arts escèniques de Ferrer es va produir als anys seixanta gràcies a Benet Escribà, que dirigia una obra de Folch i Torres en el Centre Parroquial Catequístic amb el grup d'acció Catòlica i el va escollir pel paper protagonista. Ambdós van quedar fascinats pel cinema gràcies a les xerrades que Tomàs Mallol feia a l'hotel Jecsalis i pels volts de l'any 1964, ambdós van fer la seva primera pel·lícula anomenada Jugar a casa. Posteriorment, amb la seva productora, «Toni Films», Ferrer va experimentar amb gràfics i dibuixos amb la pel·lícula El conte de Festa Major, un èxit que el va animar, l'any 1968, a fer el seu primer film de dibuixos animats: El castelo maladetto.

Ferrer deixa un destacat arxiu particular amb tota mena de col·leccions de llibres, cartells, cromos de xocolata, postals, esqueles, patufets, revistes satíriques i dibuixos com el que li va fer a Ramon Sabatés (Franz de Copenhague).

També ha estat un dels destacats pintors de cavallet de Sant Feliu, sempre disposat a parar per fer petar la xerrada i destil·lant la seva bonhomia en tot moment.