El festival Elmini d'Olot ja té data per recuperar la desena edició, prevista inicialment per al març, i celebrarà «un mini de mínims» entre el 4 i el 6 de desembre. Senior i el Cor Brutal, Ferran Palau i l'australià Steve Smyth són alguns dels artistes que la cita ­garrotxina ha pogut reprogramar en aquesta edició concentrada a la sala Torín per garantir el compliment de totes les mesures sanitàries.

«El context sanitari ha impedit que poguéssim celebrar els deu d'Elmini com creiem que el festival es mereixia. No obstant això, som un festival que creu fermament en la cultura i en la #CulturaSegura, i fidels als nostres objectius de ser un festival únic, amb essència i en defensa del directe, hem decidit que no podia acabar l'any sense celebrar-lo», assegura l'organització, que lamenta no haver pogut reprogramar tots els artistes previstos per al març, just quan va esclatar la crisi sanitària.

Divendres 6 actuaran Adams Giles Levy, i seguidament, Senior i el Cor Brutal. L'endemà serà el torn de Steve Smyth i BigBlack Rhino i tancarà el festival diumenge 8 a la tarda Ferran Palau.

Tots els concerts del festival organitzat per l'associació La Química es faran al Torín, amb l'aforament reduït i seients separats.