El DJ Jose Padilla, conegut internacionalment per les seves sessions de chill-out, va morir diumenge a Eivissa als 64 anys a causa d'un càncer. Nascut a Girona el 1955, l'artista es va fer famós internacionalment els anys noranta per les seves sessions de música ambiental al Café del Mar.

Fill de pares andalusos, ell mateix explicava que havia nascut a Girona perquè la seva família «hi era de pas. Criat entre França i Barcelona, Padilla va arribar a Eivissa el 1975 i hi ha estat punxant música des d'aleshores.

La música de Padilla ha estat tot un símbol de l'experiència eivissenca, concentrada en els àlbums recopilatoris del Café del Mar, concebuts i compilats pel mateix músic, que ha venut més de cinc milions de còpies a tot el món en els seus quaranta anys com a punxa-discos. Amb la sèrie Café del Mar la seva fama va passar a ser internacional i va passar a ser conegut com a pare espiritual del chill-out.

Padilla va ser nominat als Latin Grammy a la categoria Millor instrumental, i la revista Billboard el va reconèixer com a llegenda a gran part del món com a mestre de la música chill-out i ambiental.