El periodista i escriptor Javier Reverte, autor de la Trilogia de África entre altres llibres de viatges, va morir ahir als 76 anys d'edat, segons va confirmar el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, que va traslladar el seu condol a la família i amics.

Javier Martínez Reverte, que signava les seves obres com Javier Reverte, va estudiar filosofia i periodisme, professió que va exercir durant gairebé 30 anys, treballant com a corresponsal a Londres, París o Lisboa. També va exercir d'articulista, cronista polític, redactor en cap, col·laborador de TVE i sotsdirector del diari Pueblo.

El mes d'abril de l'any passat Javier Reverte va participar al festival MOT de literatura a Girona en el diàleg Deixebles d'Ulisses al costat d'Ivan Jablonka i Manuel Forcano. L'acte es va celebrar a la Biblioteca Carles Rahola.

Reverte va tenir un gran èxit de vendes amb els seus llibres de viatges amb especial menció per la seva Trilogía de África, formada per les novel·les El sueño de África, Vagabundo en África i Los caminos perdidos de África. També va publicar la Trilogía de Centroamérica, format per tres novel·les que transcorren a Nicaragua, Guatemala i Hondures.