El periodista i escriptor Javier Reverte, autor de la 'Trilogia d'Àfrica' entre altres llibres de viatges, ha mort als 76 anys d'edat, segons ha confirmat el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, que ha traslladat el seu condol a la família i amics.

"Ha mort el periodista i escriptor Javier Reverte. Ho sento molt. Ens queda la seva obra, la seva excel·lent literatura de viatges, aquella trilogia meravellosa sobre Àfrica... El meu condol a la seva família i amics. a. c. s.", ha assenyalat Uribes en un missatge al seu perfil oficial de Twitter.

Javier Martínez Reverte, que signava les seves obres com Javier Reverte, va estudiar filosofia i periodisme, professió que va exercir durant gairebé 30 anys, i treballava com a corresponsal de premsa a Londres, París i Lisboa i com a enviat especial a nombrosos països. També va treballar com a articulista, cronista polític, entrevistador, editorialista, redactor-cap de taula, reporter del programa 'En Portada' de TVE i sotsdirector del diari 'Pueblo'.

Javier Reverte va guanyar un gran èxit de vendes amb els seus llibres de viatges, especialment per a la seva 'Trilogia d'Àfrica', formada per 'El somni d'Àfrica', 'Rodamón a Àfrica' i 'Els camins perduts d'Àfrica'.

Aquesta trilogia va permetre a Reverte aconseguir la seva vella aspiració de dedicar-se per complet a la literatura, i va reservar els seus escrits periodístics a col·laboracions puntuals amb diversos mitjans de comunicació.

Reverte també ha publicat la 'Trilogia de Centreamèrica', format per tres novel·les que transcorren a Nicaragua, Guatemala i Hondures. Ha escrit més de vint llibres basats en viatges, més de deu novel·les, quatre memòries i biografies i diversos poemes.