El festival Temporada Alta ha reprogramat la majoria dels 21 espectacles afectats pel tancament de teatres i equipaments culturals per frenar el risc de contagi per la covid-19. En total, vuit dels espectacles previstos inicialment en format presencial en diversos escenaris gironins s'han enregistrat i s'oferiran dins la programació A distància, a un preu de 3 euros. L'espectacle Pleasant Island, de Silke Huysmans i Hannes Dereere; el díptic Antigone in Molenbeek + Tiresias, de Guy Cassiers es podran veure subtitulats en català. També en format virutal s'oferiran l'espectacle del col·lectiu Mos Maiorum, Turba; Explore el jardín de los Cárpatos, de José y sus hermanas i Eva contra Eva, amb dramatúrgia de Pau Miró, direcció de Sílvia Munt i interpretada per Emma Vilarassau i Nausicaa Bonnín, entre altres.

L'espectacle familiar Les aventures del lleó vergonyós, d'El pot petit, del quan es van fer tres funcions presencials, es podrà veure també, ara, dins la programació A distància fins al final del festival. En aquesta programació també es podrà veure el documental Cunningham, d'Allan Kovgan, que s'havia de veure a la Sala Truffaut. Entre aquestes propostes també hi ha X Torneig de Dramatúrgia.

Més dies de festival

Segons va informar ahir l'organització del certamen, el festival ha fet un esforç «per intentar mantenir en la programació el màxim nombre d'espectacles en format presencial, tenint en compte les necessitats i disponibilitats de les companyies, i de les diferents sales d'exhibició». Per aquest motiu, l'edició més atípic del festival s'allargarà més enllà del 8 de desembre, tal i com estava inicialment previst. De moment s'amplia fins al 16 de desembre, sempre i quan la situació permeti dur a terme les representacions.

Els espectacles reubicats en noves dates son: la comèdia Els Brugarol (Banyoles i Bescanó) de Ramon Madaula (6 i 11 de desembre), T'estimo si he begut (9, 10 i 11 de desembre), Què més vivia en aquell lloc, tret de nosaltres?, la proposta de poesia amb música en directe de la cia La filla del capità (10 de desembre), Elda & Daniel, el nou espectacle del tàndem David Planas i Meritxell Yanes (4, 5, i 6 de desembre), Prostitución, d'Andrés Lima, amb Carmen Machi, Nathalie Poza i Carolina Yuste (30 de novembre i 1 de desembre), l'espectacle de clown Un tal Shakespeare coproduït amb Cascai Teatre(12 i 13 de desembre), Mal ditas plumas, de la coreògrafa Sol Picó ( 8 de desembre) i LLibràlegs V (1 i 10 de desembre).