El projecte 78 RPM, que fomenta la música a les biblioteques gironines, reprèn avui la seva programació adaptant-se a la pandèmia, per això les sessions es podran seguir en línia des de bibgirona.cat i també, quan sigui possible, en format presencial a les mateixes biblioteques.

Fins a mitjans del mes de desembre, el projecte ha programat una vintena d'activitats en vuit biblioteques d'arreu de les comarques gironines, com sessions de discos, presentacions de llibres o cicles de poesia i música, amb artistes com Núria Graham, Gerard Quintana, El Petit de Cal Eril, Mazoni, Roger Mas o Lídia Pujol, entre d'altres amb l'objectiu d'incentivar la presència de la música en aquests equipaments culturals.

I és que el projecte va nèixer després de de detectar un descens continuat del préstec de CD als equipaments públics a causa dels canvis tecnològics i d'hàbit de consum dels usuaris. La proposta treballa amb el fons, els espais i la creació d'activitats en biblioteques de Blanes, Caldes de Malavella, Girona, la Bisbal, Figueres, Puigcerdà, Ripoll i Calonge.