La Fundació Palarq, entitat privada i sense ànim de lucre que dona suport a les missions en arqueologia i paleontologia humana d'investigadors espanyols, s'ha unit a Eudald Carbonell (Ribes de Freser, 1953), codirector del jaciment d'Atapuerca i vicepresident de la Fundació Atapuerca, per acostar la paleontologia humana a tots els públics.

A través del seu web, la Fundació obre un espai anomenat «Tot el que volies saber sobre evolució humana» per preguntar qualsevol qüestió sobre l'evolució humana i així acostar aquesta disciplina a tots aquells que, sense ser especialistes en la matèria, la vulguin conèixer una mica millor.

La sèrie «Càpsules de l'evolució» contesta en format vídeo a les preguntes més demandades pels usuaris. Les primeres càpsules ja estan disponibles a la pàgina web de la Fundació, totalment gratuïtes i en obert. Aquestes tracten temes que van des d'una breu explicació de què és la paleontologia a qüestions més complexes com qui som i a on anem com a espècie o si la globalització és positiva o negativa. Els vídeos també responen a preguntes més personals de Carbonell com què el va impulsar a ser paleontòleg o quins són els seus referents.

Al web, a part d'un formulari per enviar noves preguntes a l'investigador, també hi ha material didàctic addicional.

Aquesta iniciativa té com a objectiu resoldre els dubtes i els reptes que planteja l'evolució, així com divulgar aquesta disciplina tan important per al coneixement del passat i del futur.

Un professional reconegut

Actualment encara hi ha moltes preguntes per resoldre entorn de l'evolució, però moltes altres ja han estat resoltes gràcies als científics que treballen en el camp de l'antropaleontologia, entre els quals es troba precisament Eudald Carbonell, fundador i investigador de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i Premi Príncep d'Astúries de Recerca Científica i Tècnica el 1997 al costat dels Doctors Juan Luis Arsuaga i José María Bermúdez de Castro. A Atapuerca, a l'Avenc dels Ossos es va descobrir una nova espècie d'homínid, l' Homo antecessor.