El Museu de la Garrotxa proposa una nova activitat per acostar-se d'una forma diferent a l'exposició Cigarrillos París i la publicitat moderna, dedicada al cartellisme modernista. Esfumar és una experiència creada pel col·lectiu artístic Nyamnyam de Mieres que es pot fer de forma gratuïta en qualsevol moment mentre duri la mostra, que estarà oberta fins el 10 de gener a la Sala Oberta.

A través d'una audioguia que es podrà descarregar al mòbil o sentir en uns auriculars que li donaran a la sala, el visitant recorrerà l'exposició i s'haurà de fixar en el fum dels cartells i els arquetips representats per seguir una història que parteix de fets reals i n'afegeix d'altres de totalment inventats per anar configurant el relat.

L'activitat proposa viatjar al futur fins al París de l'any 2900, mil anys després que es pintessin els cartells que s'exposen, i s'ha desenvolupat específicament per a l'ocasió, pensant tant en el lloc on es desenvolupa com en els continguts que hi ha a la sala.

Esfumar era l'activitat prevista inicialment pel 14 de novembre, coincidint amb la celebració de la Nit dels Museus, però s'ha adaptat per adaptar-se a la situació sanitària i es pot fer de forma individual, complint totes les mesures de seguretat per evitar contagis de coronavirus.