La coreògrafa Lali Ayguadé tanca la seva trilogia sobre la identitat amb Hidden, un espectacle de dansa que s'havia de representar abans d'ahir al Canal de Salt pel Temporada Alta i que finalment estrena en línia. L'espectacle es pot veure enregistrat al catàleg virtual del certamen per la impossibilitat de trobar noves dates per reprogramar-lo en format presencial, va explicar ahir el director del festival, Salvador Sunyer.

Hidden és la tercera part del triangle iniciat amb Kokoro i que va continuar amb IUanMI, tres projectes «amb una línia molt teatral» i molt centrat en la identitat, pel que ha volgut «treballar molt a partir de les diferències entre els intèrprets», subratlla Ayguadé.

En aquest espectacle hi ha incorporat una cantant, Joana Gomila, i l'actor Piero Steiner, als quals acompanyen quatre ballarins: Anna Alsina, Diego Sinniger, Lisard Tranis i Akira Yoshida.

Junts exploren la història d'una persona que torna a casa «i destapa el seu passat, retrobant les pors i els fantasmes que té dins el cap». En aquest sentit, afirma que «la por està molt present a l'espectacle» i que té alguna cosa en comú amb aquest personatge: «Els dos tornem al passat per tancar un cicle, perquè una trilogia et fa reflexionar sobre el teu treball i el que has fet».

A banda del concepte, Hidden té un altre punt en comú amb els seus antecessors: l'escenografia. A més del plàstic, un element que és molt present a l'escena en tot moment, Ayguadé ha volgut que tots els elements que apareixen a l'escenari provinguin dels seus dos espectacles anteriors.

Estrena sense públic

Aquest és un dels quatre espectacles afectats per les restriccions de les darreres setmanes que ha hagut de traslladar-se a l'apartat virtual del festival, on es podrà veure des de dijous 26 de novembre i fins que s'acabi el certamen al desembre. S'ha enregistrat en dos dies al Canal, sense públic, una situació «molt estranya», reconeixia ahir la coreògrafa i ballarina barcelonina.

Coproduït entre el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), el festival TanzBozen i Temporada Alta i integrat dins el projecte transfronterer Pyrenarts, està previst que al març es pugui veure al TNC, llavors sí, amb espectadors a la platea.