Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, el Grup de Dones de la Bisbal i el Terracotta Museu inauguren el dimecres 25 de novembre la instal·lació Esquarterades, una obra de l'artista catalana Maïs (Marisa Jorba, Barcelona, 1959).

Esquarterades es compon de diversos maniquins recoberts de teles vermelles que simbolitzen totes les dones assassinades per culpa de la violència de gènere a Ciudad Juárez (Mèxic). A més, entre els cossos hi ha col·locades unes tanques de ferro que empresonen les víctimes.

Aquesta obra, que ja es va realitzar per primer cop el 2009 al Museu d'Art Contemporani de Fortaleza i de Sobral, a Brasil; i posteriorment, el 2018, es va exposar a la Rectoria Centre d'Art Contemporani de Sant Pere de Vilamajor, esdevé ara una mostra col·lectiva.

A les escultures originals s'hi ha sumat el treball de deu dones ceramistes que han intervingut al damunt i al voltant de les peces de Maïs. Aquestes artistes són: Pilar Aldana, Isabel Alcalá, Marta Darder, Núria Efe, Fiona Morrison, Ariadna Raventós, Antònia Roig, Marta Rucabado, Pilar de Torres i Michelle Wilson.

La mostra es podrà visitar a la Sala d'exposicions temporals del Terracotta fins al 8 de març de 2021, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona.

L'acte inaugural

La inauguració de dimecres a les 19 hores comptarà amb les intervencions de totes les ceramistes participants i es realitzaran les següents accions artístiques en directe: «Pètals i Flors», de Pilar Aldana; «Masegada a garrotades», d'Antònia Roig; i l'actuació musical d'Ariadna Raventós.

Està previst que sigui un acte amb públic, respectant totes les mesures sanitàries establertes, reduint l'aforament de l'espai exterior del Museu al 50% (120 persones com a màxim) i duent un registre de totes les persones assistents que hagin fet la reserva prèvia, imprescindible.

L'acte també serà retransmès en streaming des del web del Museu per tal que totes aquelles persones interessades el puguin seguir des de casa.