Dos anys i mig després de l'estrena d' El brindis a la sala La Planeta, el primer muntatge de la companyia gironina La Gàrgola Produccions Teatrals, l'espectacle continua tenint vida. L'obra, que a més de ser el debut del dramaturg Frank Bayer, va ser la darrera que va dirigir l'actriu i directora Cristina Cervià té previst estrenar una versió en castellà a Madrid. Serà del 10 al 13 de desembre al teatre Tarambana, una petita sala independent de la ciutat amb qui la companyia ha trobat complicitats a través del teatre Gaudí de Barcelona, on El brindis va fer estada i que acollirà al febrer el segon treball dels gironins, Ferides.

«Ens fa molta il·lusió fer-la en castellà per tenir aquest primer contacte amb el teatre de Madrid, que ens pot obrir noves portes, però sobretot per veure com un projecte en què la Cristina Cervià va creure i va tenir molta implicació, continua viu», assenyala Bayer, que apunta que pot ser «una manera molt maca de tancar el recorregut de l'espectacle» -que va fer gira amb una quarantena de representacions per tot Catalunya- «o de donar-li un nou impuls».

Raül Tortosa i Xavier Mercadé repetiran al repartiment i de la traducció se n'ha encarregat el pintor i professor Toni Cassany, que «hi aporta una mirada fresca, no condicionada, per mantenir el ritme dels diàlegs en castellà», explica l'autor.