«El teatre és nou per mi, de cinema ja en sé una mica més, però amb el teatre encara sento que n’estic aprenent i això és bo, és una sensació que m’agrada», assegura el cineasta Cesc Gay, que aquest dijous estrena a Temporada Alta el seu segon muntatge teatral. Es tracta de 53 diumenges, una comèdia sobre la relació entre tres germans amb Pere Arquillué, Marta Marco, Àgata Roca i Lluís Villanueva al repartiment.

Fins diumenge, el Teatre Municipal de Girona acollirà quatre funcions d’aquest espectacle que fa saltar espurnes entre germans a partir de la preocupació de què fer amb el seu pare, que ja és gran. «Sempre busco el conflicte i aquest cas m’interessava el ressentiment guardat durant anys pel vincle des de la infància, una situació que genera situacions absurdes i baralles realment ridícules, explica sobre un espectacle «molt irònic i àcid, però també amable, perquè els germans tot i les tensions intenten fer veure que no passa res i aquest dissimular és un lloc molt interessant per escriure comèdia».

53 diumenges arriba després del seu debut teatral, Els veïns de dalt, que va ser un èxit, tant en la versió catalana (90.000 espectadors) com en la castellana (més de 150.000 espectadors) i que ara ha convertit en un film, Sentimental

«Crec que no ho hagués pogut planificar pitjor: dues estrenes alhora i en el pitjor moment! Però ha anat així i no ens podem quedar de braços plegats, i més quan la gent respon i té ganes de cinema i teatre», apunta.