L'Ajuntament de Quart ha decidit tancar temporalment el Museu de la Terrissa per «repensar» l'espai i potenciar-lo com a servei per a la dinamització econòmica i atracció de visitants al municipi, explica el regidor de Promoció Econòmica, Transparència i Identitat Cultural, Jordi Batlle. L'edil assenyala que la pandèmia ha afectat les arques municipals i s'estan fent «reajustaments importants» en diverses àrees, entre elles el museu, que a l'abril faria deu anys que està obert.

Per a fer aquest «reajustament pressupostari», el consistori ha prescindit del seu director i tancarà el museu a partir del 13 de desembre, quan acabi l'exposició que acull actualment.

«A partir de llavors quedarà en stand by durant uns sis mesos», explica Batlle, un temps que l'ajuntament vol destinar a convocar una nova plaça pública no només enfocada a la gestió del museu i a la promoció de la tradició de la ceràmica del poble sinó «amb una visió més integral», per «millorar les ràtios d'ús de l'equipament».

L'objectiu de l'Ajuntament és convocar aquesta nova plaça a principis d'any perquè la persona escollida s'incorpori durant el primer semestre del 2021.

«Tenim unes expectatives altes en el replantejament del model», assenyala el regidor, que apunta que si fins ara només es podia visitar el museu els caps de setmana, busquen que l'equipament tingui un ús més freqüent.