27 de novembre de 2020
27.11.2020
Diari de Girona

Els ajuts per al sector cultural aniran a 8.000 professionals

La convocatòria s'obre avui i l'ordre de recepció de les peticions no determinarà el seu atorgament, per evitar un fiasco com el dels autònoms

27.11.2020 | 00:44
Protesta pel tancament de la cultura, fa uns dies a Girona.

Els professionals de les arts escèniques, arts visuals, música i d'altres activitats culturals, siguin artístiques, tècniques o de docència, poden demanar, a partir d'avui l'ajut de 750 euros per pal·liar la situació del col·lectiu arran de la pandèmia. Els departaments de Cultura i Treball, Afers Socials i Famílies han incrementat el pressupost destinat als ajuts dels 3,6 fins als 6,5 milions d'euros i confien arribar a 8.000 professionals.

El criteri per atorgar els ajuts és la presentació dins del termini, que és de set dies naturals, sempre que es compleixin els requisits, i l'ordre de recepció de les peticions no es tindrà en compte per establir l'atorgament dels ajuts, per evitar així un fiasco com el de la convocatòria per a autònoms.

S'ha acordat amb els representants del sector una rebaixa del llindar d'ingressos per poder afavorir les persones més afectades. Concretament, els ingressos obtinguts durant els tres primers trimestres de 2020 no han de superar l'import de 13.000 euros bruts. També s'ha introduït el criteri de nivell d'ingressos, d'acord amb els representants del sector, que serà el que es tindrà en compte en el cas que el nombre de sol·licituds superi la partida disponible, prioritzant la gent de menys ingressos. La sol·licitud s'ha de fer a través del web del Departament de Treball.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona