Bad Bunny ha estat l'artista més escoltat a Spotify durant el 2020, amb més de vuit mil milions de reproduccions, gairebé la meitat de les mateixes procedents del seu últim àlbum YHLQMDLG, també el disc més escoltat a tot el món a través de la plataforma.

El porto-riqueny, que acaba de publicar el seu tercer treball des de principi d'any sota el títol El Último Tour Del Mundo, tanca així una temporada d'èxits en la qual va rebre nominacions als Latin Grammy i els Grammy, va ser portada de l'emblemàtica revista Rolling Stone i va actuar a la Super Bowl al costat de Shakira i Jennifer López.

Però les dades publicades per Spotify aquest dimarts demostren que el 2020 ha estat un any "destacat per a la música llatina". Dels 20 artistes més escoltats a la plataforma d'streaming, un total de cinc són llatins: J Balvin va ser el tercer artista amb més reproduccions de l'any, amb Anuel AA com a número catorze, Ozuna, setze i Daddy Yankee en el vintè lloc.

'YHLQMDLG', per davant de The Weekend

El disc que Bad Bunny va llançar aquesta primavera amb aplaudiment de la crítica i una nominació a l'àlbum de l'any en els Latin Grammy també va ser recolzat pel públic global. YHLQMDLG va ser l'àlbum més reproduït a nivell mundial, amb més de 3.300 milions de reproduccions, seguit d'After Hours de The Weeknd i Hollywood's Bleeding de Post Malone. La llista dels cinc primers llocs va finalitzar amb Fine Line de Harry Styles i Future Nostalgia de Dua Lipa.

En cançons, no obstant això, es va mantenir el predomini anglosaxó: Blinding Lights de The Weeknd, amb gairebé 1.600 milions de reproduccions va ser el tema més escoltat. En el segon i tercer lloc, respectivament, van quedar Dance Monkey de Tones And I's i The Box de Roddy Ricch. La quarta cançó més reproduïda va ser Roses - Imanbek Remix de Imanbek i SAINt JHN, seguida per Don't Start Now de Dua Lipa.

Per part seva, les artistes més escoltades van ser Billie Eilish, Taylor Swift, Ariana Grande, Dua Lipa i Halsey. Els artistes masculins van quedar en aquest ordre: Bad Bunny, Drake, J Balvin, Juice WRLD i The Weeknd.

El podcast de Michelle Obama

podcastDe les dades facilitades per Spotify destaca que el podcast estrenat fa uns mesos per l'exprimera dama dels EUA, Michelle Obama, és el quart programa més escoltat a tot el món, per darrere de l'informatiu diari de The New York Times, les xerrades TED i el format humorístic del comediant Joe Rogan.