La Casa de Cultura de Girona obre demà Català il·lustrat, una exposició que vol reivindicar l'ús de la llengua popular i tradicional a través del disseny. Consta de 36 il·lustracions minimalistes representatives de frases fetes de la llengua catalana i es podrà visitar fins al 5 de febrer.

L'autora de la mostra és Marta Montenegro, una dissenyadora gràfica gironina, que ha pensat la proposta amb l'objectiu de generar sensibilització lingüística entre la població més jove i conscienciar-la de la poca presència de les frases fetes en el llenguatge quotidià. Té la voluntat de canviar determinades actituds lingüístiques dels catalanoparlants, de fer reeixir el vocabulari popular de forma divertida i de contribuir a la seva conservació.

El projecte es va estrenar al Centre Cívic de Porqueres i ara arriba a la Casa de Cultura de Girona amb la idea de mostrar-lo a altres municipis. Ja hi ha el compromís per fer-ho a Llagostera i Cassà de la Selva.

Paral·lelament a la mostra s'ha programat un taller per a famílies amb nens i nenes d'entre 8 i 12 d'anys per donar a conèixer l'origen de les frases fetes i per revelar com, en l'exercici del disseny, arriba a dibuixar-se una idea. El taller tindrà lloc el 22 de desembre i les places seran limitades i la inscripció obligatòria.