Rosalía i The Weeknd, dos dels artistes més rellevants del panorama internacional, han revelat aquest divendres la col·laboració que es portaven entre mans: un remix de 'Blinding Lights', la cançó més escoltada d'aquest 2020 a Spotify, amb més de 1.500 milions de reproduccions.

Una xifra que de ben segur augmentarà en la recta final de l'any després del duet que han publicat a primera hora d'aquest divendres la cantant catalana i Abel Makkonen Tesfaye, més conegut pel seu nom artístic The Weeknd.

En els seus perfils de Twitter, tant Rosalía com The Weeknd han compartit un enllaç amb la nova versió de 'Blinding lights', tema que el cantant canadenc va llançar fa un any i que ha arrasat a tot el món.

Els dos artistes ja van donar pistes ahir dijous a les seves xarxes socials del que podria ser una col·laboració.

Primer va ser The Weeknd qui va publicar al seu Twitter una fotografia de tots dos cantants agafats davant d'una platja, la mateixa que la barcelonina va pujar al seu perfil d'Instagram sense més missatge que el nom de l'acompanyant, amb el qual ja es rumorejava que podrien haver treballat junts.

Encara que cap dels dos cantants, ni els seus corresponents equips, havien detallat de què es tractava aquesta pista, en els fòrums de fans feia un temps que es comentava que Rosalía podria participar en un nou remix de 'Blinding lights'.

Fins i tot alguns mitjans de comunicació es van fer ressò dels rumors abans que els dos artistes confirmessin que preparaven un llançament imminent junts.

Rosalia, qui acaba d'estrenar al costat de Bad Bunny 'La Noche de Anoche', se suma així a un remix d'aquesta reeixida cançó just quan es compleix un any des del seu primer llançament.

'Blinding Lights' ha batut rècords en ser tot l'any en la llista dels 100 temes més escoltats dels Estats Units, el Billboard Hot 100, en què va estar 42 setmanes en el top 10, 33 d'elles en els cinc primers llocs, dues marques que no havia registrat un altre tema en els 62 anys d'història de la llista.

La popularitat de l'artista és tal que al febrer del 2021 prendrà el testimoni de Jennifer Lopez i Shakira per protagonitzar l'espectacle musical del Super Bowl, l'esdeveniment televisiu per excel·lència als Estats Units.

Tot i això, i tot i arrasar a d'altres premis com els MTV Video Music Awards i els American Music Awards, The Weeknd no va obtenir cap nominació als Grammy.

"Els Grammy segueixen corruptes. Em deuen a mi, als meus fans i a la indústria la transparència ...", va tuitejar l'artista hores després que l'Acadèmia de la Gravació dels Estats Units anunciés els seus candidats a la 63 edició dels guardons, que es lliuraran el 31 de gener del 2021.