La casa Salvador Dalí de Portlligat a Cadaqués (Alt Empordà) ha rebut el premi al millor Museu de l'estat espanyol en l'edició 2020 d'acord amb l'opinió dels usuaris de la plataforma Tiqets, el web de venda d'entrades especialitzada en turisme cultural més important del món. La plataforma ha analitzat els 750.000 comentaris deixats pels seus usuaris sobre 70 atractius culturals. L'aspecte que més han destacat de la casa és que l'espai i l'entorn van servir a Salvador Dalí per crear algunes de les obres icòniques que es poden admirar en els grans museus internacionals com ara La Madona de Portlligat, La Pesca de la tonyina o El Crist.

L'any 2019 la Fundació Dalí va apostar per aquesta modalitat de venda de tiquets pels avantatges que ofereix a l'hora d'arribar a nous públics i a nous mercats, inclòs l'asiàtic. És una plataforma que reforça la promoció dels centres museístics del triangle dalinià i des d'on els visitants fan directament les reserves vinculades a les estades turístiques i culturals.

La directora dels Museus Dalí, Montse Aguer, ha agraït el premi i remarca que suposa "el reconeixement a la feina feta en un any difícil per a tothom, per a la cultura i els museus en particular". Ha afegit que és un reconeixement atorgat directament pels usuaris i, per això, un "estímul" per encarar el 2021 "amb tota l'energia i les ganes per tornar a rebre els visitants a la casa de Portlligat".

El premi consisteix en una campanya de promoció a través dels canals de difusió de la plataforma Tiqets. Els guardonats passen a competir pel premi mundial en una segona fase que s'anunciarà el proper mes de gener. En la mateixa categoria hi ha el Musée des Confluences (Lió), la Collezione Peggy Guggenheim (Venècia), USS Midway Museum (San Diego, Califòrnia), Van Gogh Museum (Amsterdam) i Glasnevin Cemetery Museum (Dublín).