El Black Music Festival celebrarà el 2021 una edició que s´allargarà molt més enllà de l´habitual. Davant un any que es preveu «incert i complicat pels festivals», l´organització ha decidit esponjar la seva activitat per «garantir» una programació similar a la d´edicions anteriors i que tots els concerts segueixin les mesures de seguretat pertinents. La cita arrencarà al març, com sempre, i programarà concerts i activitats fins a final d´any. Així, per exemple, els nord-americans Snarky Puppy, caps de cartell destacats, actuaran a l´Auditori de Girona a l´agost. Altres artistes que el Black Music Festival Edició Especial va confirmar ahir són el francès Ben L´Oncle Soul i també els catalans Lágrimas de Sangre i Las Karamba.

En realitat es tracta dels artistes que ja havien d´actuar enguany al festival, que pocs dies després d´arrencar es va veure obligat a cancel·lar les actuacions previstes a conseqüència del confinament i l´estat d´alarma decretat. Per aquest motiu, el festival gironí s´ha proposat «garantir una programació el més semblant possible» a les edicions precedents, és a dir, que pugui presentar artistes internacionals i locals la presència dels quals no es vegi compromesa per la pandèmia.

Entre els artistes ja confirmats també destaquen la vocalista Koko-Jean amb The Tonics i Dani Nel·lo, La Sra Tomasa i Aiala i Mònica Green. Les entrades pels primers artistes anunciats es van posar a la venda ahir mateix a través del portal web del festival.

La direcció del festival remarca que aquesta és una situació «excepcional» i que per tant, en futures edicions el Black Music Festival tornarà a les seves dates i programacions habituals.