Segueix-nos a les xarxes socials:

Pilar Aldana-Méndez exposa a les llibreries de la ciutat de Girona

Cada establiment acull diverses peces inspirades en lectures que han marcat la trajectòria de l’escultora

Pilar Aldana-Méndez exposa a les llibreries de la ciutat de Girona

La Llibreria 22, la Geli, el Context, l´Empúries, Les Voltes, la Linguae, la Ulyssus, la Calmot i el Somiatruites, transformades en un peculiar espai expositiu. Aquesta és la proposta que l´escultora Pilar Aldana-Méndez i els Amics del Museu d´Art han engegat aquest mes de desembre, amb una ruta expositiva que permet veure a casa una de les llibreries una obra inspirada, com no podria ser d´altra manera, en els llibres.

Per a l´exposició als espais de les llibreries de Girona, l´escultora ha fet una tria molt especial d´obres inspirades en lectures que li han donat un gir significatiu en el camí de creació de la seva obra escultòrica i que han marcat la seva visió de la vida i de l´art. Són lectures realitzades com a estudiant d´Art i Filosofia, lectures de viatges i lectures d´autors que han deixat llavors en el camí de la creació al llarg de la seva vida.

D´aquesta manera, per exemple, la novel·la Cent anys de solitud de Gabriel García-Márquez ha inspirat una sèrie de quatre peces de vidre i marbre negre que es poden veure a la Llibreria Somiatruites del carrer Pou Rodó, mentre el Viatge al centre de la terra de Jules Verne ha donat lloc a tres obres de pedra, ceràmica, marbre negre i vidre que han quedat exposades a la Llibreria Calmot del carrer de les Hortes.

L´obra seleccionada per a la Llibreria Geli del carrer Argenteria és Construccions per atrapar el temps, en marbre negre. És la primera obra de la sèrie de creacions escultòriques dels anys 90 inspirades en El Temps i La Mort.

Prem per veure més contingut per a tu