El Terracotta Museu de la Bisbal d´Empordà ha rebut una col·lecció de 160 peces de «gran valor» històric i artístic de part de la col·lecció particular d´Eusebi Díaz Costa (1908-1964), i que en el seu moment van ser retirades de la venda i preservades pel mateix artista. La donació d´aquest conjunt de ceràmiques es va ratificar el passat dimecres amb la firma de l´acta per part de Maria Pilar Díaz Daroca, filla del ceramista, i Enric Marques, president del Patronat del Terracotta Museu i alcalde de la Bisbal d´Empordà, segons ha informat el museu empordanès en un comunicat.

Aquesta donació en completa una d´anterior que la família va realitzar el 1991, quan va cedir al museu 780 peces coincidint amb el moment de clausura del taller familiar. D´aquesta manera, el fons del museu passa a custodiar la col·lecció més important de l´obra ceràmica d´aquest artista, considerat un dels grans pioners de la ceràmica decorativa bisbalenca, amb més de 1.000 peces seleccionades. La col·lecció Díaz Costa del museu també s´ha vist incrementada per altres donacions amb motiu de l´exposició temporal que s´està preparant sobre la seva figura i obra que servirà per donar visibilitat a un dels ceramistes catalans internacionals més destacats de mitjan segle XX.

L´exposició comptarà, a més, amb la publicació d´un detallat catàleg on es donaran a conèixer nous aspectes de l´itinerari humà i artístic de l´artista, es facilitarà una primera catalogació de la seva producció ceràmica i es reivindicarà la seva figura.