13 de desembre de 2020
13.12.2020
Diari de Girona

El Terracotta Museu rep 160 peces de Díaz Costa

L’equipament de la Bisbal d’Empordà prepara una exposició dedicada al ceramista, considerat un pioner de la ceràmica decorativa local

13.12.2020 | 00:42
El Terracotta Museu rep 160 peces de Díaz Costa

El Terracotta Museu de la Bisbal d´Empordà ha rebut una col·lecció de 160 peces de «gran valor» històric i artístic de part de la col·lecció particular d´Eusebi Díaz Costa (1908-1964), i que en el seu moment van ser retirades de la venda i preservades pel mateix artista. La donació d´aquest conjunt de ceràmiques es va ratificar el passat dimecres amb la firma de l´acta per part de Maria Pilar Díaz Daroca, filla del ceramista, i Enric Marques, president del Patronat del Terracotta Museu i alcalde de la Bisbal d´Empordà, segons ha informat el museu empordanès en un comunicat.

Aquesta donació en completa una d´anterior que la família va realitzar el 1991, quan va cedir al museu 780 peces coincidint amb el moment de clausura del taller familiar. D´aquesta manera, el fons del museu passa a custodiar la col·lecció més important de l´obra ceràmica d´aquest artista, considerat un dels grans pioners de la ceràmica decorativa bisbalenca, amb més de 1.000 peces seleccionades. La col·lecció Díaz Costa del museu també s´ha vist incrementada per altres donacions amb motiu de l´exposició temporal que s´està preparant sobre la seva figura i obra que servirà per donar visibilitat a un dels ceramistes catalans internacionals més destacats de mitjan segle XX.

L´exposició comptarà, a més, amb la publicació d´un detallat catàleg on es donaran a conèixer nous aspectes de l´itinerari humà i artístic de l´artista, es facilitarà una primera catalogació de la seva producció ceràmica i es reivindicarà la seva figura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona