Una dotzena d'agrupacions i representants d'autors, esdeveniments i llibreries del món del còmic han creat l'associació Sectorial del Còmic d'Espanya, que neix amb el propòsit d'unir esforços de totes les parts de la indústria del novè art. Aquesta sectorial s'ha creat a partir de l'AACE (Associació d'Autors de Còmic d'Espanya), el Col·lectiu d'Autores, Argh! (Associació Professional de Guionistes de Còmic), ACDCómic, la Plataforma d'Editorials Independents de Còmic, Norma Editorial, i diverses persones com a representants dels autors, els organitzadors d'esdeveniments, llibreries i autors.

Els representants de la nova associació ja s'han reunit amb representants de cultura del PSOE, Unides Podem, Ciutadans i PP, als quals «se'ls ha traslladat les problemàtiques concretes del sector», va informar ahir la nova entitat en un comunicat.

Els impulsors de la nova associació denuncien la precarietat i la necessitat de crear un espai d'interlocució permanent amb les institucions.

De les reunions amb els partits han sorgit dues trobades amb la Direcció General del Llibre i Foment de la Lectura, que han derivat en una invitació a la Sectorial del Còmic per participar amb dos representants en la Taula del Llibre i la Lectura i que es constituís una taula de treball específica.