El Govern espanyol ha distingit 32 personalitat i institucions de la cultura amb amb la Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts 2020. Així ho va aprovar ahirel Consell de Ministres a proposta del ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes. Es premia a títol pòstum el cantant de Jarabe de Palo, Pau Donés, que va morir el passat mes de juny a conseqüència d'un càncer, i el dissenyador barceloní Andrés Sardá, que va morir el mes de setembre de l'any passat.

Entre els guardonats també es reconeix el cantant català Manolo García, així com els actors Álvaro de Luna, Carlos Hipólito, Adriana Ozores, Antonio Resines i Emma Suárez, els directors de cinema Montxo Armendáriz i Álex de la Iglesia o la presidenta del Patronat de la Fundació Federico García Lorca, Laura García Lorca.

El guardó distingeix les persones i entitats que hagin destacat en el camp de la creació artística i cultural o hagi atorgat importants serveis al foment, desenvolupament o difusió de l'art i la cultura o en la conservació del patrimoni. També es premia els músics Gustavo Dudamel i Hans Zimmer, la ballarina Sara Baras, la cantant Rosario Flores, el ballarí Antonio Canales i la Col·lecció de Cinema i Dret de l'editorial Tirant lo Blanch.