L'obra Google Eye, de l'artista Edgar Massegú,ha rebut el primer premi del concurs internacional Miradas promogut per la Fundació Matilde Tamayo d'Art Contemporani i Hamila Health Foundation, especialistes en oftalmologia. La puntuació s'ha obtingut a través de la votació d'un jurat format per dos oftalmòlegs, sis patrons de les fundacions i els artistes participants d'arreu del món. Les 30 obres que han obtingut la millor puntuació participaran en diferents exposicions, essent la primera a l'hotel Eurohotel Gran Via Fira de Barcelona.

Els fons recaptats en la participació al concurs van destinats a recuperar la visió de les persones amb dèficit visual total o parcial, una iniciativa que vol ser un homenatge a Li Wenliang, l'oftalmòleg que va tractar d'alertar sobre el brot de coronavirus al desembre a la ciutat de Wuhan.

L'obra premiada té una clara relació amb la mirada humana, explica l'artista, que té una casa museu a Sarrià de Ter. Google Eye és una obra realitzada durant el confinament «on es manifesta una clara denúncia al control a la que estem sotmesos els ciutadans. L'ull que tot ho veu, que vigila, que controla i que, en conseqüència, priva de llibertat», detalla Massegú sobre aquesta escultura de 160 x 70 x 10 cm on predomina el ferro i l'alumini i que en aquests moments penja del balcó de la casa museu atenta als moviments dels veïns.