Quatre de cada deu infants gironins han participat en la campanya de foment de la lectura Fas 6 any. Tria un llibre, que ha tancat la cinquena edició amb la participació de 37.461 nens i nenes de 6 anys, el 49,2% dels 76.064 censats al conjunt de Catalunya.

La iniciativa que impulsa el Gremi de Llibreters amb el suport de la conselleria vol fomentar els hàbits de lectura entre els menors que comencen a llegir, incentivar la compra de llibres i donar-los valor com a eina de coneixement i fomentar la prescripció de la lectura entre els mateixos infants.

Els participants d'aquesta edició han comprat 6.731 títols a les 389 llibreries que han col·laborat en la campanya, gairebé el doble que en la primera edició del 2016, segons les dades del Departament de Cultura.

Tots els infants que el 2020 van fer sis anys van rebre a casa una targeta amb un crèdit de 13 euros per bescanviar pel llibre infantil que volguessin. D'aquests, gairebé la meitat (un 49,2% a tot Catalunya i un 44,5% a Girona) s'han acostat a una llibreria per aconseguir el seu conte o llibre.

El 72,2% dels llibres venuts ha estat en català, el 27,4% en castellà i el 0,4% restants en altres llengües. Els quatre títols més venuts són tots en català: M'agradaria tenir 6 anys i fer un món millor, de Vivil del Cuentu; Un sopar de por, de Meritxell Martí; Ralet, ralet. Contes per a primers lectors, d'Estel Baldó i El robot del bosc, de Jaume Copons.