Les restriccions per la situació sanitària i la incertesa respecte a l'arribada d'estrenes a la cartellera en les properes setmanes està fent que molts cinemes decideixin apagar el projector temporalment, o bé del tot o bé durant alguns dies de la setmana.

En el primer cas, l'Albèniz Plaça de Girona ha anunciat que tancarà a partir d'avui i fins a nou avís, o l'Odeón Multicines de l'Espai Gironès, que pateix a més les repercussions del tancament del centre comercial saltenc imposat pel Procicat.

Pel que fa als que han optat per un tancament parcial hi ha la cadena Ocine, l'empresa del sector amb més sales a les comarques gironines. Des d'aquesta setmana el multisales de Platja d'Aro només obre de divendres a diumenge i té tancat de dilluns a dijous, mentre que els Ocine de Blanes i Girona, tenen previstes projeccions tota la setmana, però en menys sales del que és habitual. Els Cat Cinemes de Figueres també han anunciat que tindran tancat els dilluns i dimarts.

Els cinemes gironins no són els únics. El grup Cinesa, líder del sector de l'exhibició a tot l'Estat, també ha anunciat que durant el gener tancarà de forma parcial les cinc sales que té arreu de Catalunya, cap a Girona.