La natura i el món màgic de la Garrotxa són els protagonistes del musical familiar El secret del volcà que s'estrena aquest dissabte al Teatre Principal d'Olot amb vocació de fer gira després per altres escenaris del país.

Aquest projecte de quilòmetre zero va néixer a la primavera, en ple confinament, quan la major part de l'equip artístic era a casa sense poder treballar.

«Estàvem aturats i ens vam decidir a escriure un musical, volíem parlar de la Garrotxa perquè ens semblava que seria interessant tenir un musical propi d'un lloc tan especial, marcat per la natura i les llegendes», explica Jordi Massegur, que és guionista, director artístic i també intèrpret de la peça.

Així, aquest espectacle pensat per a veure en família, s'endinsa en els secrets, les històries d'un poble, les anècdotes, les faules, els contes i les tradicions que es guarden a l'interior d'un volcà d'Olot.

Els protagonistes de la història són en Blai i la Lluna, dos petits aventurers que escolten les històries de l'àvia que queden especialment intrigats per una de les narracions que se situa al mig del bosc, al voltant del volcà Montolivet.

L'espectacle, produït per La Quarta Paret, compta amb la direcció actoral de Daniel Coma -fundador i director artístic del grup Les Macedònia- i la música en directe dirigida per Adrià Aguilera.

Entre els intèrprets hi ha Núria López i Jordi Massegur, a més dels petits Biel Surinyach, Joel Casado, Eloi Sànchez, Heura Oliva i Maria Masmitjà, que s'alternaran en les quatre funcions previstes per aquest cap de setmana a la capital garrotxina.

Amb les entrades exhaurides per a les tres de les quatre sessions olotines, l'equip ja està treballant per intentar El secret del volcà es pugui veure en altres escenaris d'arreu de Catalunya.