El Terracotta Museu de Ceràmica i l'Associació de Ceramistes de la Bisbal d'Empordà van obrir al públic Crisàlide, de Núria Efe, el passat divendres 15 de gener, una exposició temporal a l'espai «La Peixera» que es podrà visitar fins a l'11 d'abril. Aquesta exposició temporal forma part del cicle que l'Associació de Ceramistes assumeix com a comissaria en aquest espai del Terracotta museu.

A l'exposició que Efe presenta a la Peixera del Terracotta Museu s'hi poden trobar una sèrie d'escultures inspirades en les crisàlides presents a la natura. Aquestes crisàlides són nascudes de l'imaginari de l'artista i han agafat forma en argila refractària a través del modelatge de les seves mans. «L'evolució, l'adaptació, la transformació, i fins a la màgia són presents en el rerefons de cada una de les escultures de la mostra», expliquen des del museu.

Núria Efe, tot i ser nascuda el 1957 a Barcelona, està lligada a l'Empordà des de fa anys. Efe va estudiar tècniques pictòriques a l'Escola Massana i de gravat a La Llotja de Barcelona i ha treballat en diferents estudis de disseny d'estampats tèxtils a Barcelona i de gravat calcogràfic, com en el Taller-Galeria Fort de Barcelona i de Cadaqués i al Taller de gravat Juan José Torralba a Fonolleres. Des del 1996 la seva activitat artística s'ha centrat en l'escultura, en la qual s'ha format de manera autodidàctica, on principalment treballa en el modelat amb argila.

El 1997 es va traslladar a l'Empordà, on posteriorment va iniciar una etapa de docència en la disciplina de l'escultura, primer a l'Escola de Ceràmica de la Bisbal i després a l'Escola d'Art de Celrà, i actualment al seu taller de Casavells.

Al llarg de la seva trajectòria les seves peces s'han pogut contemplar en nombroses exposicions tant individuals com col·lectives, d'escultura i pintura, així com instal·lacions artístiques, Art d'acció i Land Art.

Actualment la Núria Efe és membre de l'Associació de Ceramistes de la Bisbal i participa en la instal·lació artística «Esquaterades», que es pot visitar a la Sala d'Exposicions Temporals del Terracotta Museu.

Degut a les mesures de contenció de la covid-19, l'exposició es va obrir al pública sense cap acte d'inauguració.