18 de gener de 2021
18.01.2021
Diari de Girona

Tots els secrets d'«Adú», el film del productor gironí Edmon Roch que lidera la travessa dels Goya

La pel·lícula va ser una de les millors estrenes de l'any passat

18.01.2021 | 14:21
Tots els secrets d'«Adú», el film del productor gironí Edmon Roch que lidera la travessa dels Goya

Aquest dilluns, s'han donat a conèixer les nominacions de la 35a edició dels Premis Goya. Entre els films que opten a guardons, destaca «Adú» amb 14 nominacions, una història d'immigració dirigida per Salvador Calvo i produïda pel gironí Edmon Roch.

El productor gironí Edmon Roch a la première a Madrid del film «Adú», el febrer passat · Edmon Roch

De què tracta «Adú»?

El film, en paraules del mateix Roch, explica «una història necessària» perquè, a l'hora de fer cinema, el que més interessa al productor gironí és «explicar bones històries, que commoguin i atrapin». Així, «Adú» tracta el drama actual de la immigració centrant-se en la vida d'un nen camerunès de sis anys (Moustapha Oumarou) que viatja fins a Melilla per trepitjar terra espanyol i, en conseqüència, europeu. El seu camí s'entrecreua amb una activista (Anna Castillo) que treballa en una ONG dedicada a salvar els elefants de la caça de furtius, i amb el Guàrdia Civil que vigila que ningú salti la tanca (Luis Tosar). Segons Roch, la cinta aplica una mirada «compensada»: des de persones que escapen d'unes condicions de misèria absoluta en què la seva supervivència perilla, fins a persones que marxen amb missions humanitàries, com la de salvar els animals. Unes realitats que estan a l'ordre del dia.

Una de les millors estrenes del 2020

El film va arribar a les pantalles de cinema durant el passat mes de febrer i milers d'espectadors van emplenar les sales de tot el país convertint-la en la millor estrena de l'any.

Disponible a Netflix

La cinta la va adquirir Netflix i, des de fa uns mesos, es pot visualitzar mundialment al seu catàleg.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona