La companyia Teatre de les Comèdies interpretarà aquest dissabte a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles La Canterina, l'òpera còmica en dos actes del compositor Franz Joseph Haydn (1732-1809). Es tracta d'una nova producció impulsada per la companyia reusenca que ofereix l'òpera adaptada al català i que comptarà amb l'actuació de dues sopranos, dos tenors i dotze músics.

Pensada com una crítica a les interioritats de l'òpera del segle XVIII, La Canterina és una caricatura de la vanitat i l'ambició dels protagonistes de l'espectacle operístic. En l'obra, la jove Gasparina rep lliçons de vida d'Apollonia, la seva consellera i mare fictícia, i lliçons de cant de Don Pelagio, el seu professor i pretendent, però quan apareix Don Ettore el món de Gasparina trontolla.

El Teatre de les Comèdies va néixer a Reus amb la intenció d'apropar l'òpera en viu a nous púbics. La companyia pretén fer arribar l'òpera a tot tipus de poblacions a través de produccions adaptades al català amb una interpretació musical que segueix criteris històrics i que completa amb la divulgació del context de l'obra interpretada. La Serva Padrona de Pergolesi va ser la seva primera producció i després de la seva estrena el 2015, va fer gira fins el 2018.

Les entrades per al concert de dissabte es poden comprar a través de la pàgina web de Cultura Banyoles i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Banyoles.