06 de febrer de 2021
06.02.2021
Diari de Girona

La discreció lluminosa de Joan Casanovas

06.02.2021 | 01:07
Joan Casanovas

L'artista i dissenyador resident a Ordis, company de Maria Crehuet, ens ha deixat als 73 anys. Va ser l'artífex d'aquell eslògan «Girona m'enamora», emblema d'una voluntat col·lectiva d'esborrar la foscor de la vella ciutat grisa i negra del poeta Josep Carner.

Hem perdut en Joan Casanovas Romaguera (Arenys de Mar, 1947 – Ordis, 2021). Diríem que ha marxat amb la discreció característica, si no fos que els qui moren no marxen pas ni ens deixen, simplement els perdem.

Casanovas ha estat un artista lluminós des d'una discreció volguda. Tothom n'ha conegut l'obra pública com a dissenyador de la imatge de la Girona democràtica, al costat de l'alcalde Quim Nadal. Ell ha estat l'artífex d'aquell eslògan «Girona m'enamora», emblema d'una voluntat col·lectiva d'esborrar la foscor de la vella ciutat grisa i negra del poeta Josep Carner. Ell hi va posar el pinzell.

La seva obra personal, encetada amb l'Assemblea Democràtica d'Artistes de Girona del final del franquisme, no havia deixat de fructificar en el seu taller d'Ordis, on ha compartit tants anys de vida i creativitat amb la seva companya Maria Crehuet, ceramista, alcaldessa durant dotze anys i periodista, cada setmana al setmanari Empordà.

Hi ha hagut un Casanovas secret, que ha enriquit les modestes col·leccions dels amics amb felicitacions de l'any nou fetes amb llapis, pinzell i ordinador, a quatre mans amb la Crehuet, un Casanovas personal feliçment ressorgit per al públic amb l'exposició celebrada fa just un any gràcies als Amics del Museu d'Art de Girona. Ha estat vençut per una malaltia llarga i cruel. Tenia corda en Joan, encara!

Home cultivat, sorneguer, generós, creatiu, empeltat de la llum d'aquesta plana i de la dels cims que fins fa pocs anys no havia deixat de pujar. Bon coneixedor i defensor de la natura, dels seus secrets. Meteoròleg de capçalera pels amics. Ben empordanès, doncs!

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona