El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí exposa des d'ahir, i fins al pròxim 8 de març, el projecte Mirades de l'artista urbà Rice, amb el qual es dona el tret de sortida a la programació d'art contemporani d'aquest any a l'Espai Montgrí. Rice va ser guardonat amb la Menció especial d'Art Jove que el Festival Inund'Art de Girona atorga anualment. La seva proposta es concreta en un mural de grans dimensions en el qual l'artista va treballar entre dijous i divendres d'aquesta setmana en una de les parets de l'Espai Montgrí i en una selecció de part de la seva producció pictòrica recent.

Sota el nom artístic de Rice, Eduard Sacrest Soy (Olot, 1993) és un artista visual que desplega gran part de la seva producció artística en l'àmbit de les intervencions a l'espai públic. Prenent l'entorn urbà com a espai d'acció, les seves propostes pictòriques materialitzen els seus interessos, preocupacions i reflexions i busquen interpel·lar els espectadors fortuïts que deambulen per aquests espais.

En la seva proposta per al Museu de la Mediterrània l'artista mostra un mural de grans dimensions, de caràcter efímer, que romandrà a l'espai el temps que duri l'exposició. Aquesta intervenció es complementa amb una selecció de projectes i obres anteriors, moltes de les quals creades durant els mesos de confinament. Aquests retrats, realitzats majoritàriament a partir de la tècnica de l'aerosol sobre fusta, es focalitzen en persones anònimes i permeten a l'artista activar una reflexió entorn de qüestions relacionades amb la soledat i l'aïllament.

Des de fa gairebé dues dècades el Museu de la Mediterrània dedica un dels seus espais a la difusió de l'art contemporani, esdevenint una plataforma que ha permès donar a conèixer artistes i projectes del nostre territori. Enguany l'equipament empordanès té previst acollir fins a set exposicions dins d'aquest programa. Després de Mirades es podrà veure l'exposició del projecte Indi a dos temps, creat amb joves del municipi i Protect the sea, de l'artista Valérie Prot.

El gruix central de la programació, que es desplegarà entre el mes de maig i fins a mitjans de setembre, està dedicat al cicle Desplaçaments. Ressonàncies contemporànies, amb una sèrie de propostes produïdes pel mateix Museu.