El Museu Cerdà estrenarà al maig una nova planta d'exposició sobre el convent de les Carmelites que hi havia a l'edifici. L'equipament completarà després la sala dedicada a la història de Puigcerdà i en preveu una altra per a la de Cerdanya.

L'exposició permanent sobre l'antic convent de clausura de Puigcerdà estarà instal·lada a la planta -1 del Museu Cerdà a mitjans de maig. Actualment, tant el mobiliari com els continguts estan en fase de producció. L'objectiu és el d'explicar com era la vida de les Carmelites descalces a l'edifici que ara acull l'equipament, el qual van abandonar al 1982.

La museïtzació dels diversos espais continuarà amb la sala dedicada a la història de Puigcerdà, ara en construcció, i amb una de nova que farà el mateix amb el conjunt de la Cerdanya. En aquest cas, però, els treballs tiraran endavant després de la rehabilitació de l'Ajuntament de Puigcerdà, ja que es preveu que el personal que hi treballa ocupi les instal·lacions mentre durin les obres.

La nova planta dedicada als convents permetrà al públic local i visitant conèixer, entre d'altres, l'austeritat amb la que vivien les monges en aquest edifici. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Puigcerdà, Àlex Rubio, explica que aquesta és una història poc coneguda avui dia entre els habitants de la vila, motiu pel qual s'ha apostat per posar-la en valor. El projecte de museïtzació té un cost de 160.491,09 euros i bona part d'aquesta inversió ha arribat mitjançant una subvenció de la Diputació de Girona, així com també de fons europeus i de recursos propis del consistori.

El nou espai se sumarà al de la casa cerdana, situat a la planta baixa, on es posa èmfasi en l'estil de vida de les famílies rurals de la zona dels segles XIX i XX. També es pot veure la part escrita de la sala dedicada a la història de Puigcerdà, la qual es completarà més endavant. Un altre dels projectes de futur de l'equipament passa per habilitar-ne una altra, a la primera planta de l'edifici, sobre la història de la comarca.