El director Isaki Lacuesta ha iniciat el rodatge de l'adaptació cinematogràfica 'Un año, una noche', basada en el llibre 'Paz, amor y Death metal', de Ramón González, supervivent de l'atemptat terrorista a la sala de concerts Bataclan de París. Protagonitzaran la pel·lícula Nahuel Pérez, Noémi Merlant, Quim Gutiérrez i Alba Guilera, i hi col·laboraran també Natalia de Molina i el cantant C. Tangana, que hi debutarà com a actor. El film és una coproducció de la productora independent Mr Fields and friends (creada per Ramón Campos i que aborda la seva primera coproducció internacional), juntament amb La Termita Films i Bambú producciones, en coproducció internacional amb Noodles production, i distribució de BTeam Pictures.

Per explicar aquesta història d'amor i superació, les productores han optat per un repartiment internacional amb dues parelles protagonistes, integrades per Nahuel Pérez i Noémi Merlant, així com Quim Gutiérrez i Alba Guilera. Amb guió de Fran Araújo, Isa Campo i Isaki Lacuesta, i fotografia de la cinematògrafa Irina Lubtchansky, el film explica la història d'una jove parella que assisteix a un concert a Bataclan la nit de l'atemptat. Sobreviuran a aquest atac, però ja res tornarà a ser com abans.

El cineasta Isaki Lacuesta ha posat el focus de la història en els supervivents: "Les vivències reals, íntimes, a flor de pell, ens van ensenyar que l'experiència de l'atemptat en primera persona era molt diferent al que podíem imaginar sense haver-ho viscut", diu el director, que considera que és una vivència molt distant del que es pot percebre pels mitjans de comunicació. Així, aquesta pel·lícula retrata els efectes de la tragèdia alternant en paral·lel la nit de l'atemptat i tot l'any següent; sempre a escala humana. Lacuesta vol promoure l'empatia de l'espectador amb aquesta vivència i la seva capacitat de repensar uns esdeveniments determinants per a la comprensió del món actual.

Per la seva part, el productor Ramón Campos assenyala que des que va adquirir els drets del llibre va saber que només podria dirigir la pel·lícula algú "amb la sensibilitat d'Isaki Lacuesta". Aquesta és la seva primera col·laboració junts i està sent "un viatge fascinant". El rodatge es desenvoluparà durant quatre setmanes en diverses localitats catalanes i posteriorment es traslladarà a París, on rodaran tres setmanes més.