Arianna Puello, Vinnie Kairos, Kal·la, Daura Mangara, Rock'on Balboa, Nuri Mancebo i membres de la Black Music Big Band són alguns dels artistes que participen en el tema Murs de la vergonya, impulsat per la plataforma Rap de Girona i que ha comptat també amb la col·laboració de diverses entitats solidàries.

Segons els seus impulsors, el projecte neix amb la voluntat d'alçar la veu «en suport i defensa dels drets de les persones migrades i refugiades» i denunciar que «hi ha gairebé vuitanta milions de persones refugiades arreu del món que viuen situacions totalment contràries als drets humans i pateixen racisme i discriminació». El tema també es proposa reivindicar el «compromís indiscutible amb els drets de les persones» del món del hip-hop.

La cançó també compta amb videoclip, que es pot visualitzar a través de YouTube, obra de Mateu Puntí i l'artista visual Amador Saiz, i ha estat distribuïda per Basement Records. La iniciativa ha comptat amb el suport de L'Estació Espai Jove i La Marfà.