La Casa de Cultura de la Diputació de Girona presenta Incerta via, un projecte de cocreació entre set artistes que ofereix una percepció del periple de l'ésser humà al llarg del temps. «De la certesa de l'incert. De la ignorància primigènia que s'obre a la possibilitat de sorprendre's davant la bellesa i entrellucar el misteri de l'inaprehensible». El projecte, que va néixer arran de l'intercanvi d'idees entre professionals de les arts visuals sobre la recerca de l'espiritual en l'art i la inquietud dels artistes de crear conjuntament, s'ha fet una realitat.

El projecte artístic de cocreació, a partir de «mil i una converses més, que es fonen en la materialització d'una conversa tridimensional», alça una veu comuna gràcies a la unió de set noms propis. Es tracta de Pep Aymerich, Jordi Esteban, Jordi Isern, Jordi Martoranno, Maria Mercader, Oriol Texidor i Torrent Pagès.

Paral·lelament a l'exposició s'ha programat una àgora sobre art i espiritualitat contemporània amb l'objectiu de compartir experiències i reflexions sobre aquests dos conceptes que, segons el cercle de creació, «desvetllen confluències molt substancials, sovint inherents i poques vegades posades damunt la taula, sense apriorismes ni prejudicis històrics». Es tracta de converses enfocades a compartir els interrogants dels creadors amb diferents sensibilitats amatents en aquest àmbit. En aquest sentit, l'objectiu és que «la paraula viva serveixi de contrapunt a la proposta plàstica, en l'intent d'expressar i compartir el que els mou en aquest procés de recerca d'allò espiritual en l'art». Aquests espais tindran lloc cada divendres, des d'avui fins al 7 de maig, i s'emetran a través de la pàgina web de la mostra, el portal de la Casa de Cultura i també es podran seguir per Televisió de Girona.

El projecte ha comptat amb el suport de la Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona i Girona Kreas de l'Ajuntament de Girona, el Bòlit, el Centre d'Art Contemporani i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L'exposició Incerta via es podrà veure a la planta baixa de la Casa de Cultura de Girona fins al 22 de maig de 2021.