Centenars de persones de tot Espanya reclamen milers d'euros a la promotora de concerts gironina One World Music Entertainment SLU per les entrades de concerts que es van acabar cancel·lant l'any passat degut a la pandèmia de Covid-19. Entre les actuacions que la companyia gironina tenia previstes el 2020 hi havia la de Roger Hodgson, exlíder de Supertrump, a Palma; la de la guanyadora d'O.T. Amaia Romero a Saragossa i Sevilla; les d'Antonio Orozco a Terol i Lleó, les d'Antonio José, exguanyador de La Voz, a Mallorca; o les de La Polla Records a Valladolid.

Ja fa mesos que les actuacions es van cancel·lar degut a la crisi sanitària, però centenars de persones que van comprar localitats segueixen esperant la devolució dels diners pagats. La xifra ascendeix a milers d'euros. Col·lectius d'afectats denuncien que no reben resposta per part de la promotora gironina.

A Mallorca, on es van cancel·lar dos concerts hi ha un dels col·lectiu d'afectats més actius, que es van mobilitzar a través de les xarxes socials. Estan pendents de la devolució de l'entrada dels concerts cancel·lats de Roger Hodgson, fundador de la míticaSupertramp, i de l'artista multiplatí Antonio José l'estiu passat. Les localitats més cares per a assistir a la gira de comiat de Hodson valien 120 euros.

Hi ha un grup d'una vintena de persones que va comprar 55 entrades per valor de 6.200 euros per a veure al líder de Supertramp i un altre d'una trentena de seguidors del guanyador de La Voz l'any 2015. Van adquirir, com a mínim, dues localitats per persona, la qual cosa ascendeix a 60 afectats més, tal com calcula una de les impulsores de les denúncies.

El mateix succeeix en diverses ciutats espanyoles on One World Music Group era la promotora dels concerts, com per exemple els d'Antonio José a Gijón, Saragossa, Vigo, la Corunya, Pamplona i Salamanca; el d'Amaia Romero a Saragossa i el de la Polla Rècords a Valladolid.

L'històric grup de punk va publicar un contundent comunicat en el qual manifestava la seva «absoluta indignació» i afegia que aquesta empresa «és l'única responsable de la devolució» dels diners de les entrades. Detallava a més que han intentat, «per tots els mitjans possibles, aclarir la situació i desbloquejar la devolució de l'import, encara que la situació continua sent la mateixa». Els representants dels altres artistes també van emetre notes explicatives en les quals animen als afectats a reclamar davant les oficines de Consum i fins i tot iniciar accions legals.

A Mallorca, seguidors del cantant Roger Hodgson s'han dirigit a la direcció general de Consum del Govern balear, però «només ha fet d'intermediària remetent la reclamació a l'empresa, sense donar una solució». La resposta de la promotora a Consum va ser que «la devolució dels diners de les entrades es gestiona a través de la ticketera, per la qual cosa han de dirigir-se al mateix canal on les van adquirir», tal com es llegeix en l'escrit enviat el 3 de desembre. No obstant això, els comprovants de compra de les targetes bancàries deixen clar que el canal és directament l'empresa One Wold Music Group.

Ells mateixos van enviar un correu electrònic a tots els compradors el passat 1 de juny, després de conèixer-se la suspensió del concert Breakfast in America 2020 World Tour, on demanaven els localitzadors de les entrades amb la finalitat de retornar l'import. Fins i tot detallaven que «la devolució serà efectiva en la setmana 31, en la qual hauria d'haver-se realitzat el concert». Després d'un segon email donant les gràcies per aquest número de referència, One World Music Group va deixar de contestar a partir de l'agost.

Els afectats mallorquins ja han enviat burofax a la promotora gironina reclamant la devolució dels diners i no descarten accions judicials.