Després de publicar tres novel·les per a adults, l'escriptor i professor de literatura castellana Jordi Casals (Barcelona, 1976) ha decidit endinsar-se en el terreny de la literatura juvenil. «Tenia ganes d'escriure una novel·la que poguessin llegir els meus fills».

Així és com va néixer Fes picar els anells (Llibres del Delicte), una novel·la d'aventures que combina pinzellades de gènere negre -estil que ja havia conreat en les seves novel·les anteriors- i ciència-ficció ambientada a l'Alt Empordà. «Sempre m'ha agradat ubicar les novel·les en un espai que el lector pugui reconèixer, i personalment m'agrada fer-hi sortir l'Empordà».

Els tres protagonistes recorren paratges com Figueres o el Cap de Creus a la recerca del seu pare, un enginyer que crea anells teletransportadors i que és segrestat per una organització secreta amb l'afany de dominar el món.

L'obra, narrada en primera persona per la filla gran de l'enginyer, busca que els lectors target -nens i joves d'entre 9 i 16 anys- puguin generar empatia amb els personatges, que han estat creats amb «perfils molt realistes i amb prou profunditat psicològica», mantenint, en tot moment, la tensió narrativa perquè els petits lectors se submergeixin en la trama.

D'altra banda, el debut de Jordi Casals en la literatura juvenil també persegueix despertar l'interès al voltant de la ciència. «El que més he hagut de treballar ha estat la documentació en física quàntica». Un aspecte, assegura, que ha generat molta inquietud entre els lectors, que s'han començat a interessar per una «nova física».

L'autor confessa que s'ha sentit còmode explorant els reptes i les possibilitats de la literatura juvenil, i tot apunta que aquest debut podria tenir continuïtat. «M'ho he passat molt bé. És un canvi de tècnica però és molt agraït, així que probablement hi tornaré».

La nova obra de Jordi Casals, Fes picar els anells, es presentarà el proper 16 d'abril per via telemàtica a través del canal de YouTube de Llibres del Delicte.