Blanes ha estrenat aquest dissabte 'Bombolla segura', una performance que combina la música i la dansa i que vol ser "una metàfora" del que ha viscut el sector durant l'any de pandèmia. L'obra es desenvolupa amb els dos protagonistes dins d'una bombolla d'aire gegant. Carles Marigó interpreta les peces als teclats, mentre el ballarí Jaume Sangrà dansa al so de les melodies composades pel músic. Fora d'aquesta bombolla, el públic.

Durant els 45 minuts de l'obra, Marigó es treu l'equip de protecció amb el que inicia l'espectacle, fent evident la seguretat que proporciona l'habitacle on es desenvolupa l'acció, i, per tant, la Cultura. "El que busquem és compartir una història d'aïllament que tots hem viscut a través de l'art", explica Marigó.

Durant 45 minuts es desenvolupa "un viatge" que arrenca amb el músic tocant les peces completament equipat amb un

EPI i acaba sense mascareta i sense el vestit de protecció. Entremig, Sangrà balla les melodies que Marigó interpreta i que és la manera "d'aconsellar" el músic, que s'acaba convertint en el protagonista de la història.

L'únic text de l'obra és al final, quan Sangrà agafa el micro per fer evident la reivindicació que la Cultura és segura amb les notes de fons del piano de Marigó.

Una bona rebuda

Al fina de l'acte els espectadors han reconegut el virtuosisme del pianista de Blanes i del ballarí. Un llarg aplaudiment que han agraït els dos protagonistes. "La veritat és que hem notat que la gent s'ha implicat i que els ha arribat. Estem molt contents en aquest aspecte", ha assenyalat Marigó.

Després de la seva estrena a Blanes, 'Bombolla Segura' ja té una previstes més actuacions. Una d'elles serà al Festival de Dansa Sismògraf d'Olot, un dels espais més significatius per aquest tipus d'espectacles.

La performance va guanyar la beca SOS Cultura 2020 de la Fundació Carulla, i és una performance que parla sobre el distanciament social en l'art, dissenyada per aquest moment històric i inusual que ha tocat viure a tothom des de fa un any.