30 de març de 2021
30.03.2021
Diari de Girona

El festival MOT tanca l'edició «híbrida» amb 7.000 visualitzacions

L'edició ha reflexionat sobre els processos creatius de les disciplines artístiques, explicades des de la literatura

29.03.2021 | 23:14
El festival MOT tanca l'edició «híbrida» amb 7.000 visualitzacions

El festival MOT va tancar aquest dissabte l'edició «híbrida» d'aquest 2021 amb 7.000 visualitzacions de les diferents converses del certamen entre els espectadors que hi van assistir presencialment i els que les van seguir en línia. Després d'ajornar l'edició de l'any passat, la direcció del festival es mostra satisfeta de la decisió de tirar endavant la programació d'enguany, «tot i el context actual». Les seves directores a Girona i Olot, Glòria Granell i Judit Badia, creuen que s'ha pogut complir l'objectiu de «fomentar la lectura en general apropant els autors al públic».

L'edició d'enguany, que es va celebrar del 18 al 27 de març a les dues poblacions, es va centrar en els processos creatius de les diferents disciplines artístiques, explicades des de la literatura.

La comissària d'enguany, la historiadora de l'art Glòria Bosch Mir, va destacar «l'elevat nivell dels continguts de la programació, l'alta complicitat que s'ha generat a sobre els diferents escenaris i la gran diversitat de mirades cap al fet creatiu que s'han pogut escoltar».

Per la seva banda, els ajuntaments de Girona i Olot van valorar altament el treball conjunt que permet la creació de sinergies i afirmen que seguiran «treballant plegats per a fer possible un MOT 2022 adaptat a la situació i amb l'esperança que pugui celebrar-se amb la màxima normalitat».

El Centre Cultural La Mercè de Girona i la sala El Torín d'Olot van acollir durant aquestes dues setmanes una quarantena d'escriptors i especialistes que van conversar sobre les seves experiències creatives i com aquestes conflueixen en la literatura.

Concretament, van passar pel MOT noms com l'escriptora i artista Irene Solà; l'escriptor Jordi Lara; l'escriptor i editor Víctor Sunyol; l'escriptora nord-americana Tracy Chevalier; el músic, escriptor i activista cultural Gerard Quintana; el narrador, traductor i dramaturg Lluís-Anton Baulenas; l'escriptor de prosa i traductor polonès Ignacy Karpowicz; l'escriptora australiana Heather Rose; el pintor i escriptor Manuel Baixauli o l'escriptor Màrius Serra, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
 

L'últim El més llegit