El Centre Cultural La Mercè presenta noves propostes culturals i formatives aquesta primavera. Entre la programació oferta, destaca la nova edició del cicle «Del poema a la cançó», que comptarà amb la presència de Pau Riba, Joanjo Bosk i Gemma Humet, que conversaran amb Mita Casacuberta, Anna Perera i Pere Martí sobre la poesia de Clementina Arderiu, Carme Guasch i Joana Raspall. Les converses tindran lloc el 28 d'abril, i el 5 i 12 de maig, a les 19h.

L'espai també acollirà la nova mostra de l'artista Joan Vilajoana, «DOblar, REpetir, MIrar», que es podrà veure del 27 de maig al 27 de juliol. Després de més de 15 anys treballant amb el paper com a material, Vilajoana presenta la seva darrera exposició, on «es qüestiona si el fet de doblegar un full de diari d'una manera concreta i repetir-ho infinitament pot esdevenir art».

Una altra de les exposicions que es podran veure és «1991», que obrirà les portes al públic el proper 9 d'abril. La mostra està formada per fotografies de Jordi Play i descobreix la tasca del Centre de Formació Professional i Ocupacional Pont del Dragó amb joves amb discapacitats físiques severes, durant els anys previs als Jocs Olímpics de Barcelona.

Com a activitats complementàries, el 14 d'abril es durà a terme una classe magistral de l'escultura de Juan de la Cruz i el 17 d'abril, Vicenç Viaplana oferirà la visita guiada «Parlem de somnis, transparències, absències».