El Festival Mirades inaugura aquest cap de setmana la seva setena edició. El certamen de fotografia, que organitza bianualment l'associació Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí, compta enguany amb una quinzena d'exposicions que es podran veure, a més de Torroella de Montgrí, a Ullà, la Bisbal d'Empordà i Girona.

A banda de les exposicions, el Museu de la Mediterrània va acollir ahir a la tarda la presentació de Kintsugi, el fotollibre de l'artista i teòric visual Joan Fontcuberta. Es tracta d'una edició amb enquadernació japonesa que segueix l'esperit de la mostra, inspirada en la poètica inherent al kintsugi, que consisteix a reparar peces de ceràmica trencades marcant les fractures amb fil d'or. S'hi recullen fotografies de la sèries Trauma, provinents d'arxius fotogràfics d'arreu del món, que l'artista ha visitat a la recerca d'imatges malmeses. De les imatges triades es fotografien els fragments malmesos creant noves formes i nous sentits autònoms. Els resultats interpel·len el pas del temps, la història, i les vides de la imatge com a suport d'experiència.

Fira d'Editorials i d'Autors

L'entrada en vigor del confinament comarcal va obligar l'organització a suspendre un dels plats forts del festival, la Fira d'Editorials i d'Autors, que estava programada per ahir.