L'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona acollirà el pròxim dilluns 19 d'abril una nova presentació del llibre 79 ànimes d'artista en l'univers gironí, per iniciativa dels Amics del Museu d'Art de Girona. L'obra és una col·laboració entre la periodista i artista olotina Duaita Prats i el fotògraf, artista i comissari d'art Eugeni Prieto.

El llibre és un recull fotogràfic en blanc i negre i amb primers plans de 79 artistes diferents que habiten diversos punts de la geografia gironina i que ha anat fent Prieto durant anys. Aquestes imatges intenten plasmar l'essència o l'«ànima» de cadascun d'ells. Segons Prats, que s'ha encarregat del disseny, es tracta d'«un artefacte descobridor d'ànimes, una peça de col·leccionista».

El treball fuig de l'estètica dels catàlegs convencionals per endinsar-se en el vessant més personal dels diferents artistes, entre els quals hi ha alguns de coneguts i d'altres més anònims. Encara que la majoria dels protagonistes són gironins, també n'hi ha de barcelonins que, segons l'autor, tenen un fort vincle amb les comarques gironines. El llibre també inclou un esbós de cadascuna de les obres que s'hi reprodueixen. La col·laboració entre Prats i Prieto va començar en els primers mesos del confinament domiciliari i el resultat final va sortir a la llum el juliol de 2020. Es va presentar també a la Casa de Cultura.