L'Ajuntament de Girona engegarà la segona edició del cicle A Prop aquest dissabte 17 d'abril, que oferirà 28 propostes artístiques al llarg de tres mesos. Totes les activitats previstes son gratuïtes i es faran en tretze equipaments municipals de set barris diferents. Es tracta d'exposicions artístiques, concerts, obres de teatre i altres espectacles elaborats per joves creadors artístics locals. L'Ajuntament ha seleccionat els projectes després que l'Oficina de Foment de les Arts fes una crida als creadors emergents perquè presentessin les seves propostes que no s'havien pogut estrenar. Es van rebre 217 propostes i de totes elles se n'han seleccionat 28 que es faran fins al 16 de juliol.

Es tracta de 15 concerts, 9 obres de teatre, dansa i circ, 2 exposicions, un màpping i un mural que es programaran entre la primavera i l'estiu en els diferents espais cívics i culturals de la ciutat. L'objectiu és que la població conegui les noves propostes culturals dels artistes més emergents i també que els programadors culturals tinguin l'oportunitat de veure els espectacles i puguin contractar els artistes.

L'any passat es va fer la primera edició com a prova pilot del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona. El primer cicle es va fer entre el 6 de juliol i el 31 d'octubre, tot i que inicialment s'havia de fer entre el 20 de març i el 31 d'abril. La pandèmia, però, va obligar a retardar la programació.