El nou projecte de reforma que ara s'inicia pretén reordenar l'espai expositiu, amb millores en l'accessibilitat i en el circuit de visita, l'actualització dels continguts fonamentada en els darrers avanços de la recerca arqueològic, així com la renovació de les instal·lacions museogràfiques i la incorporació de nous recursos audiovisuals i multimèdia. Tot, completant els nous equipaments i serveis d'acollida, així com els espais restaurats i museïtzats a l'itinerari de visita. La reforma pretén oferir un relat històric i una interpretació renovada de les restes arqueològiques.

Les obres, que van començar ahir, s'engloben en una primera fase del projecte de reforma del museu i es concentren a la planta primera de l'edifici. També, parcialment, a la terrassa exterior adjacent, i plantegen un canvi en el sistema d'accés i recorregut interior.

Els treballs, que tindran una durada de cinc mesos, tenen un pressupost de més de 500.000 euros i estan finançats per la Fundació La Caixa i l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

En els darrers anys el conjunt arqueològic d'Empúries ha experimentat millores en els serveis i en els recursos d'interpretació a l'abast dels visitants. Entre ells, la posada en marxa del Centre de Recepció, un itinerari de visita amb un nou recorregut d'audioguia, així com nous espais museïtzats al jaciment i la possibilitat de realitzar visites amb reconstruccions en 3D dels espais més significatius de les antigues ciutats grega i romana.