El Pla de l'Estany va anunciar ahir la posada en marxa d'un nou festival, Recòndit, que combinarà música, esport, natura i visites culturals durant els diumenges dels mesos de maig i juny.

La proposta tindrà un format itinerant i aterrarà en quatre municipis de la comarca. El tret de sortida serà el 2 de maig a Camós amb el concert del músic Joan Reig. Abans de l'actuació, el festival ha organitzat una ruta fins a les ruïnes de Vilauba, on es farà una visita guiada que inclourà una recreació en tres dimensions.

Quinze dies més tard, la segona parada del certamen arribarà a Fontcoberta, on s'ha programat una ruta amb bicicleta elèctrica seguida d'un concert de la cantant Anaïs Villa, que presentarà el seu tercer treball discogràfic, Contradiccions.

El torn de Palol de Revardit serà el 30 de maig, amb una marxa per la Ruta dels Soldats de Salamina i un concert del duet format pel guitarrista Borja Penalba i la cantant Mireia Vives. El punt final de la primera edició del festival serà a Sant Miquel de Campmajor amb un passeig sensorial i el concert del cantautor madrileny Pedro Pastor.

El director artístic del festival, Pau Planas, va assegurar que es tracta de «quatre propostes de cançons d'autor en format reduït per a reivindicar l'essència de la proximitat ». L'organització va detallar que pels concerts s'oferiran, de moment, cent localitats i, en cas que el Procicat ho permeti, es podria ampliar l'aforament dies abans de l'espectacle.

Tot i que els concerts seran gratuïts i sota reserva prèvia, les altres activitats programades requeriran la compra d'entrades.