23 de abril de 2021
23.04.2021
Diari de Girona

Els floristes celebren que han venut més roses perquè aquest Sant Jordi no hi ha hagut "intrusisme"

El sector calcula que ha despatxat quatre milions de flors i atribueix les cues a l'aforament limitat

23.04.2021 | 18:45
Una parada de roses a Girona

El Gremi de Floristes calcula que ha venut uns quatre milions de roses aquest Sant Jordi, de fet, el seu president, Joan Guillén, calcula que se n'han venut més que altres anys perquè aquesta diada no hi ha hagut "intrusisme". A parer seu, enguany ha sortit el "talent al carrer" i sosté que en aquesta ocasió les roses que han sortit al carrer estaven molt "més ben preparades i muntades" que altres anys.

El sector ha atribuït les cues que s'han fet a molts establiments al llarg del dia a l'aforament limitat al 30% i defensa que "hi ha hagut molta harmonia" i que ha estat un "Sant Jordi segur". Guillén dubta que "algú s'hagi pogut quedar sense rosa" i defensa que aquesta ha estat una diada més "sostenible" i amb una flor de més "qualitat".

"El més important per nosaltres és que la seguretat ha funcionat perfectament bé", ha resumit el president del Gremi de Floristes. Guillén ha reconegut que en aquesta ocasió tenien menys roses en estoc, ja que fa dos anys se'n van vendre uns set milions i aquest any calcula que només n'han pogut despatxar uns quatre milions perquè entre un 70 i un 80% de les roses que es venen per Sant Jordi s'importen de Llatinoamèrica, on moltes zones s'han vist afectades pel temporal la 'Niña'. "La capacitat de reacció era nul·la en aquest moment", ha respost en saber que molts proveïdors grans s'han quedat sense roses.

"La gran pregunta és si hi ha persones que s'han quedat sense roses o hem fet un Sant Jordi més sostenible d'aquesta manera", ha reflexionat en veu alta tot criticant la massificació i la poca qualitat de les flors en altres diades. "Hem de buscar un futur que sigui més en aquesta línia", ha defensat tot destacant que "la qualitat i la sostenibilitat són la clau perquè Sant Jordi sigui un èxit".

En ser preguntat pels preus, Guillén ha detallat que "han anat dels 3,5 euros en amunt" perquè aquest any totes les flors tenien un "valor afegit". "Si hi poses tronc natural, si hi poses cordills, si hi poses elements sostenibles...això és el que es reflecteix en el preu", ha conclòs tot recordant que els floristes són "artesans" i que "això és el que marca la diferència".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona