La nau de la Catedral de Girona va acollir ahir la representació de la Consueta de Sant Jordi. Aquest és el cinquè any en què l'icònic monument gironí acull l'espectacle, amb l'objectiu d'acostar a la ciutadania l'antic teatre religiós català.

En una doble funció amb les entrades exhaurides, a les sis de la tarda i a les vuit del vespre, un total de 460 assistents -230 en cada sessió- van poder veure la representació teatral, basada en un text mallorquí medieval del segle XVI d'origen desconegut, que rememora la figura de Sant Jordi.

La proposta escènica va eclipsar un any més el públic al llarg dels quaranta-cinc minuts d'espectacle, en la representació de la gesta de Sant Jordi en matar el drac, amenitzada amb l'orgue i acompanyada d'efectes especials, d'il·luminació i efectes de vol.

Sota la direcció de Guillem Fernàndez-Valls, la producció va anar a càrrec del Capítol de la Catedral de Girona. L'adaptació i la dramatúrgia va ser obra de Josep Romeu Figueras. D'altra banda, els actors i actrius que van donar vida als personatges van ser Ivan Bustos, Guillem Fernàndez-Valls, Jordi Subirà, Ferran Frauca, Mireia Rey i Raymon Pujol.

Paral·lelament, la Capella de Música de la Catedral de Girona va ser l'encarregada del cant, i la música de l'orgue va ser interpretada per Pau Riuró, qui també va fer l'adaptació musical, juntament amb Ferran Frauca.

La Consueta de Sant Jordi es va estrenar a la seu episcopal gironina el 2017 amb motiu dels 600 anys de la decisió de construir la seva nau única, recuperant un espai que en l'època medieval ja havia acollit aquest tipus d'actes. L'esdeveniment està organitzat pel Capítol de la Catedral de Girona, amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Bisbat de Girona, la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona i els Diables de l'Onyar.