El quartet femení d'a capella, Les Fourchettes, actuaran aquesta primavera dins de la programació itinerant del festival Girona A Capella, que es farà entre el 18 i el 16 de maig. En aquesta 9a edició del certamen musical també hi actuarà The Hanfris Quartet, que celebraran el desè aniversari a l'Auditori de Girona. Durant l'edició del 2021, el Girona A Capella també servirà per presentar el nou projecte Black Music Choir, una formació de joves d'entre 10 i 25 anys que toquen diferents gèneres de la Black Music. En total hi haurà dotze formacions que actuaran en els set espais de la ciutat habilitats per aquesta novena edició.

El festival Girona A Capella s'adaptarà a les restriccions sanitàries i programarà dotze concerts en set espais diferents de la ciutat coincidint amb la mostra de Temps de Flors. Les vuit edicions anteriors d'aquest certamen musical (l'únic dedicat al gènere d'a capella de tot l'Estat) s'havien fet en un escenari a la plaça de la Independència, a l'Auditori i la Casa de Cultura.

Aquest any se suprimeix l'espai de la plaça Independència, però s'hi sumaran els del centre cultural de la Mercè, l'espai de la Marfà, la Delegació de la Generalitat, els jardins de la Devesa i l'esglèsia de Sant Lluc (seu dels Manaies). Per contra, es mantindran els concerts a l'Auditori i a la Casa de Cultura.

En aquests nous espais hi actuaran diverses formacions, com ara Gema4, que estrena un espectacle commemoratiu dels 25 anys de carrera. També hi haurà les Fourchettes, l'únic quartet femení que han guanyat el concurs nacional de Barbershop SABS. La coral gironina Xàntica i el grup de veus blanques Cor Mentha també estaran en els nous escenaris, conjuntament amb el grup vocal especialitzat en música russa CatAlinKa, o l'única formació del món que produeix polifonies amb harmònics, MuOM.

El grup veterà del Cor Margall també actuarà en la novena edició del festival. Els beneficis d'aquests concerts servirà per finançar projectes de la Fundació Oncolliga Girona.

Per altra banda, l'Auditori de Girona acollirà el concert de The Hanfris Quartet, que presentaran el seu espectacle del desè aniversari a dalt dels escenaris i a la Casa de Cultura hi actuarà la formació Zinc. Es tracta d'un grup vocal sorgit arran del programa de televisió 'Oh Happy Day' de TV3.

A més, el Girona A Capella serà la presentació oficial del Black Music Choir, una formació musical amb joves d'entre 10 i 25 anys. Aquest grup formatiu interpreta temes relacionats amb els diferents gèneres de música negra com ara el soul, el funk, el rap o el R&B. El Black Music Choir actuarà amb els barcelonins Ol' Green.

Per altra banda, els nord-americans Straight No Chaser han ajornat un any més la gira. Es tracta d'una de les formacions d'a capella que més renom tenen en l'escena musical actual i ja havien de fer parada a Girona l'any passat però la pandèmia va obligar a posposar el concert un any. Finalment, la visita dels Straight No Chaser no serà una realitat fins el 2022.